Lørdag 16. December 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Juleaften (24/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Marengslagkage
 Opskriften er ekstra billig! Opskriften er vegetarisk!

- til 10 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

100 g smør (saltet)
100 g sukker
3 stk. æggeblomme
240 g mel, hvede
1 tsk. bagepulver
1 dl mælk 0,5%
3 stk. æggehvider
120 g sukker
½ dl mandeler, flager
300 g smør (usaltet)
100 g flormelis (sukker)
4 stk. æggeblommer, pasturiserede
1 stk. vanille,stang
2 spk. vand, kogende
1-2 tsk. kaffe,pulver

Glasur el.lign.:

1 dl mandeler, flager
50 g chokolade,mørk/70%
1 l sorbet, eget valg
lidt citronmelisse
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(9) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
2 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Rør 100 g. smør med 100 g. sukker luftigt og tilsæt 3 æggeblommer en af gangen.
Vend hvedemel og bagepulver i skiftevis med mælken.
Kom dejen i 2 bagepapirsbekældte springforme, så der bliver to lagkagebunde af en vis tykkelse.
Pisk marengsen af æggehvider der først piskes halvstive og så seje med sukker.
Smør marengsmassen over dejen på begge forme og drys med mandelflager.
Bages ved 175° i 20-25 minutter, til dejen er gennembagt.
Lad bundende afkøle og tag dem ud af formene.
Pisk så det usaltet smør med flormelis, æggeblommer, vanilliekorn samt kaffe udrørt i det kogene vand.
Mængten af pulverkaffe er hvor stærkt du vil have den i smagen.
Cremen skal være luftig.
Smør ½ delen af cremen på hver bund derlægges sammen med cremen opad og smøres med creme langs kanterne, som yderligere pyntes med mandelflager.
Spises som dessertkage med sorbet og frugter og pyntes med citronmellise.

Bemærkninger:

Sorbet isen, kan man selv vælge.
Personligt vil jeg vælge citron eller appelsin, da de oftes er lidt friske, og derfor passer godt til en meget sød kage.
Frugten kan fx. være appelsinfiler og halve-kvarte jordbær eller ribs - kiwier.
Ananas og banan er også en god muglighed.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Råcreme
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Mormor Winnies Nougath...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk