Fredag 16. November 2018
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Svenske kødboller


- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

200 g okse, hakket (10-12%)
200 g kalv/flæsk (10-12%)
200 g kartofler,kogt
100 g løg
100 g smør (saltet)
1 dl vand
lidt salt
lidt peber, sort
1 tsk. allehånde, stødt
500 g tomat (rå)
1 dl bouillon,okse(1l.)
3 dl fløde,9%
1 dl fløde 13%
1 spk. smør (saltet)
2 tsk. kulør
3 spk. tyttebær,syltede
100 g tyttebær,syltede
800 g kartofler, alm.
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(8) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
11 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Løget pilles og hakkes og steges gyldne på panden i 1 spsk. smør,
stilles til afkøling.
Persillen skylles og hakkes gemmes til anretningen.
Kartofler skralles og sættes over i vand, med lidt salt koges ca. 20 minutter.
De kogte kartofler moses og kommes i kødet.
Løget tilsættes sammen med salt, peber, allehånde og vand.
Røres sammen med en ske.
Med fugtige hænder formes farsen til blomme store boller.
Steges i smør ryst panden de skal steges på alle sider og så de forblir runde ca. 3-4 minutter.
Sauce:Kog panden af med bouillonen og tilsæt fløderne.
Koges godt igennemen og tilsæt kulør så det lige få lidt farve.
Smag til med salt,peber og tyttebær syltetøj.
Tomaterne skæres i tynde skiver anrettes på fadet.
Kødbollerne kommes ved.
Saucen kommes i saucekande, kartoflerne i skål, drys persille over.
Server tyttebær syltetøj til.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Sprængt and med peberr...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2018 MTS / MTServer.dk