Fredag 16. November 2018
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Stegt kalkun


- til 6 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

3 kg kalkun, hel
lidt salt
lidt peber, sort
25 g smør (saltet)
½ l vand
2 stk. bouillon, hønse, tør
1 ps. tranebær,rå
2oo g sukker
lidt maizena mel
lidt vand
lidt salt
lidt peber, sort
2 kg kartofler, bage
3 dl mælk 0,5%
50 g smør (saltet)
lidt salt
100 g champignon
100 g løg
100 g majs, løse, dåse
500 g karotter/gulerødder
5oo g ærter (dybfrost)
lidt ingefær
1 dl vand
½ l vand
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(4) Rating blokRating blokRating blokRating blok
1 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Start med at pil løg og hak det groft, skrælle karotter/gulerod og dele 100 g. i kvarte eller i tykke skiver, skære champignoner i kvarte og tø majskerner op om de er fra frost, skræl ingefær og riv det fint.
Tag posen med indmad og halsen ud af kalkunen gem det til senerer.
Gnid kalkunen indvendigt og udvendigt med salt og peber.
Bland løg, karotter/gulerod, champignon, majs, ingefær og en håndfuls rå tranebær.
Kom det ind i kalkunen og læg den på en bradepande med vand ved.
Sæt den i ovnen ved 180° i 2½ time.
Kom 25 g. smør i en gryde og brun hals og indmad godt.
Tilsæt ½ l. vand samt 2 boullionterninger og lad det små koge i 1 time.
Sæt en anden gryde over med rå tranebær og sukker samt 1 dl. vand.
Lad det koge i 20 minutter for svag varme og rør af og til.
Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker.
Kog dem møre til mos.
Kog resten af karotterne i let saltet vand og vend ærterne i 1-3 minutter så de lige bliver varme.
Slå vandet fra og kom dem i en skål.
Varm mælken op og smelt 50 g. smør samt lidt salt.
Dræn kartoflerne for vand og mos dem med en el-pisker.
Pisk mælken i kartoflerne og smag mosen til med salt og peber.
Tag kalkunen ud og lad den hvile.
Hæld stegeskyen fra og si skyen fra indmaden.
Lav en jævning af maizenamel og vand og jævn sovsen,
Tilsæt evt lidt kulør til at juster farven med.
Kom lidt tranebær kompot i sovsen og smag til med salt og peber.
Læg kalkunen på et fad og sæt den hel ind på bordet og lad skær den derinde husk en ske til fyldet.
Server kartofelmos, karotter-ærter, tranebær kompot, og sovs til stegt kalkun.



Bemærkninger:

Hvis man nu ikke er så mange så kan et kalkunbryst parket ind i bacon og lagt på fyldet også gøre det mængten af mos og sovs skal så drosles ned men tranebær kompoten kan man godt lave smager dejligt som marmelade eller til stegt kylling og flæskesteg.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Sprængt and med peberr...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2018 MTS / MTServer.dk