Onsdag 12. December 2018
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Sursøde kåldolmere
 Opskriften er ekstra billig!

- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

1 stk. hvidkål
150 g løg
1 fed hvidløg, rå
2 spk. olie, raps
75 g rosiner
75 g abrikoser, tørrede
1 ds. tomat, hakket, konserves
½ l tomatpure
3 spk. sirup
4 spk. citron, saft
lidt salt
lidt peber, sort
500 g kalv/flæsk (10-12%)
100 g løg
1 fed hvidløg, rå
50 g rasp, brød
1 stk. æg
lidt kanel,stødt
lidt muskatnød,revet
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
0 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180°.
Skær stokken ud af et kålhovede og kog det i let saktet vand til bladene begynderat løsne sig ca. 5 minutter.
Skyl kålbladene i koldt vand og tør dem godt.
Hak resten af hvidkålen (eller kun det halve om hover var meget stort).
Svits 150 g. løg med hvidkål i en grydemedolie i 10 minutter.
Tilsæt rosiner og hakket abrikoser.
Tilsæt hakkrt tomater og tomatpure og lad saucen småkoge i 20 minutter.
Tilsæt evt. lidt vand om det bliver for tykt.
Fars:Rør køder sammen med finthakket løg, hvidløg, rasp, æg, og kryderier samt salt og peber.
Fordel farsen på de 12 blade og rul dem sammen omkring farsen.
Kom halvdelen af sovsen i et ovnfast fad og læg dolmerne deri.
Kom resten af sovsen over og læg staniol over.
Sæt fadet i ovnen i 1½ time.
Server dolmerne med kartofler eller ris til.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Sprængt and med peberr...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2018 MTS / MTServer.dk