Onsdag 28. Juni 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Æbletærte a la middelalderen
 Opskriften er ekstra billig! Opskriften er vegetarisk!

- til 14 stk.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

300 g mel, hvede
150 g smør (saltet)
100 g sukker
1 stk. æg
2 kg æble
200 g rosiner
100 g smør (saltet)
2 tsk. kanel,stødt
2 tsk. ingefær stødt
lidt smør-pensling
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(6) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
12 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10


Billede af Æbletærte a la middelalderen - klik for at se billedet i fuld størrelse (nyt vindue)

Fremgangsmåde:

Smuldr smør i melet og tilsæt sukker og æg og saml dejen let.
Læg dejen koldt i 30 minutter.
Skræl og fjern kernehus og skær æblerne i tern.
Smelt 100 g. smør på en sauterpande og kom æbler og rosiner på.
Steg dem møre men uden det tager farve.
Tilsæt sukker, kanel og stødt ingefær og varm det igennem til sukkeret er opløst.
Tag dejen ud af køleskabet og del den i to stykker.
Rul 1 del ud til bund på en 26 cm. tærteform.
Brug lidt mel til udrulningen.
Kom fyldet i og rul 2 del ud til låg.
Klem kanterne lidt til og bag den midt i ovnen ved 150° i 1 time, eller til den er gyldenbrun.
Afkøles lidt og serveres lun eller kold med flødeskum eller cremefraiche til.

Bemærkninger:

Dette skulle være en autentisk opskrift fra middelalderen. Jeg garanter, at den smager godt. Der var hurtigt udsolgt, da jeg lavede den her hjemme, til en flok gæster.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Råcreme
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Ovnstegte stegeben med...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk