Onsdag 28. Juni 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Fransk jordbærtærte
 Opskriften er særlig sund! Opskriften er ekstra billig! Opskriften er vegetarisk!

- til 6 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

150 g smør (saltet)
150 g mel, hvede
3 spk. vand
2 dl fløde 13%
4 stk. æggeblommer, pasturiserede
45 g sukker
50 g smør (saltet)
2 spk. cognac (alkohol, 32 g)
1 dl fløde, piske (38%)

Glasur el.lign.:

3 stk. husblas/gelatine
500 g jordbær, friske
2 dl Cherry Heering lys
2 spk. sukker
1 spk. citron, saft
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(10) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
1 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Ælt 150 g. smør og 150 g. mel samt 3 spsk. koldt vand sammen og læg den koldt 30 minutter.
Rul dejen ud og læg den i en tærteform ca. 20 cm.
Prik bunden med en gaffel og bag den ved 225° i 20 minutter.
Lad den svalehelt af.
Pisk fløde 13%, æggeblommerne, sukker og smør i en gryde.
Varm op under piskning til cremen begynder at stivne.
Lad den ikke koge.
Tag gryden fra varmen og pisk cremen til den bliver kold.
Smag til med cognac og tilsæt den piskede flødeskum.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom cremen på tærtebunden og læg hel jordbær over.
Sæt kagen koldt.
Varm cherryen op og smelt den hårdt opvrædet husblas heri.
Tilsæt sukke og citronsaft og lad det svale af til det begynder at stivne.
Hæld det så ud over kagen så alle bærene bliver glaseret med gelé.
Lad kagen stå køligt til serveringen.

Bemærkninger:

Der kan bruges andre skags bær om man vil.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Råcreme
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Ovnstegte stegeben med...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk