Torsdag 22. Juni 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Skt. Hans Aften (23/06)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Hyldebærsuppe med is og knas
 Opskriften er særlig sund! Opskriften er ekstra billig! Opskriften er vegetarisk!

- til 6 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

1 l hyldebærsaft,sur
1 kg sukker
3 stk. citron, rå
2 tsk. kartoffelmel
l vand
1 dl mælk, sød
1 dl sukker
1 stk. vanille,stang
6 stk. æggeblommer, pasturiserede
4 dl mælk,kærne

Glasur el.lign.:

1 dl solsikkefrø
1 dl havregryn
1 dl mandler, hakket
1 dl sukker
2 spk. vand
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(10) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
1 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Start med kærnemælksisen:
Bring sødmælk og sukker i kog i en gryde sammen med kornene fra vanilliestangen.
Pisk lidt af den varme mælk i æggeblommerne.
Pisk så det hele i æggemassen.
Kom kæremælken ved under piskning.
Varm så op under piskning til 60° så det tykner lidt.
Afkøl i isbad og frys ind under omrøring evt. i en ismaskine.
Lav knaset:
Kog sukker og vand op til 135° og vend kernerne, grys og hakket mandler i.
Kom det ud på bagepapir og knus det let når det er størknet.
Kan gemmes i syltetøjsglas.
Hyldebærsuppen:
Kog hyldebærsaften op og tilsæt sukker.
Rør kartoffelmelet ud i lidt kolst vand.
Når suppen koger slukkes der for varmen og jævn suppen med kartoffelmelsjævningen.
Husk suppen ikke må koge efter jævningen med kartoffelmel.
Anrettes ved bordet.
Anret suppen i dybe tallerkner og kom en skefuld kærnemælksis i hver tallernen og drys med knas.

Bemærkninger:

Der kan også bruges almenelig is eller yighurtis færdigkøbt.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Råcreme
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Ovnstegte stegeben med...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk