Fredag 16. November 2018
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Surrib
 Opskriften er ekstra billig!

- til 6 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

500 g svinebryst (kogestykke m. svær)
1 l vand
3 dl eddike
1 tsk. salt
10 stk. peber,sort hele korn
2 stk. lauerbærblad
4 stk. husblas/gelatine
200 g agurk, drue, syltet
200 g rødbede,syltede
4-8 skv. rugbrød
lidt sennep,brun

Glasur el.lign.:

3-4 stk. lauerbærblad
5-6 stk. peber,sort hele korn
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(10) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
4 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Kom flæsket i en gryde sammen med vand og eddike, salt, peberkorn og lauerbærblade.
Bring vandet i kog og fjern evt. skum fra overfladen med en ske.
Skrug ned og lad det simmer i 1 time.
Tag kødet op af suppen.
Lad det køle af.
Kog suppen ind til der kun er 4 dl. tilbage.
Si suppen over i en ren gryde gennemen et klæde.
Kom den udblødet husblas i og smelt det i suppen.
Skær den øverste frdtkandt af og skær kødet i ½ cm.tykke skiver.
Læg kødskiverne lidt ind over hinannen i et firkantet fad med kandt eller en plastbøtte.
Hæld den varme suppe over.
Pynt med lauerbærblade og peberkorn.
Sættes i køleskab i 3-4 timer til gelén er stift.
Server surrib med rødbeder sennep og druge agurker samt groft rugbrød.

Bemærkninger:

Sønderjysk specialitet spises især op til jul med sennep rødbeder og syltede druge agurker og groft rugbrød.
Det er virkeligt velsmagene og er med sin gele, pænt at se på, så prøv det du bliver ganenteret ikke skuffet.
Du kan skære fedtet fra om det gener dig ved bordet.
Hvis du vil have surribben knap så syrlig kan du bruge 1 dl. eddike mindre i suppen.
Læg evt 3-4 lauerbærblaneog 5-6 peberkorn oven på kødet som pynt sammen med kødet i formen.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Sprængt and med peberr...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2018 MTS / MTServer.dk