Søndag 22. Oktober 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Andelår i portvinsauve
 Opskriften er ekstra billig!

- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

200 g persillerod
200 g gulerødder
200 g rødbede (rå)
4 spk. olie, solsikke
4 spk. citron, saft
lidt salt
lidt peber, sort
4 stk. andelår
1 tsk. kanel,stødt
lidt salt
lidt peber, sort
½ l vand
1 spk. olie, solsikke
100 g løg
1 dl portvin
3 dl sky fra kød
2 spk. maizena mel
3-4 spk. vand
lidt salt
lidt peber, sort
1 dl vand
4 spk. sukker
1 spk. eddike
1 bdt. persille
5-600 g kartofler, samsø
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
2 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Sæt kartoflerne over at koge så du kan pille dem medens andelårene er i ovnen og hold dem varme.
Sæt ovnen på 200°.
Rodfrugterne:
Skræl persillerødderne, gulerødderne og rødbederne og skær dem i strimler.
Vend dem i olien, citronsaft, salt og peber.
Kom blandingen i bradepanden.
Andelårene:
Snit nogle krydser i andelårene og drys med kanel, salt og peber.
Kom bageristen på bradepanden og læg lårene derpå.
Tilsæt vand ½ l.
Sæt bradepanden med rodfrugter og andelårene på bagerist i ovnen og stege lårene og rodfrugter i 30 minutter.
Se til at det ikke koger tørt tilsæt ekstra vand om nødvendigt.
Saucen:
Snit løget fint og svits det i en gryde medolien.
Tilsæt portvin og lad det koge ind til det halve.
Si stegeskyen og tilsætdet til portvinsaucen og lad det koge lidt ind.
Rør maizena melet medvandog jævn saucen af og kog den godt igennem.
Smag til med salt og peber.
Kom lidt kulør ved saucen om man vil.
Sukkerglaseret persille:
Kog vand, eddike og sukker ind til det halve.
Tages af varmen.
Dup persillekvistene heri og læg dem på bagepapir til de skal anrettes.
Serveringen:
Kom et andelårene på tallerkenerne og rodfrugterne samt kartofler og pynt med persille og server saucen til.

Bemærkninger:

Ved Reformationen i Danmark i 1536, hvor vi afskaffede katolsk helgendyrkelse, beholdt vi mortensaften. Måske fordi den tyske reformator og grundlægger af den nye evangeliske-lutherske kirke Martin Luther (1463-1536) netop hed Martin. Eller skal vi sige Morten på godt gammelt dansk. Traditionen med at spise gæs omkring midten af november går nu længer tilbage end tiden, hvor vi var katolske i Danmark. I den før-kristne vikingtid spiste vi netop gås ved de offentlige høstblót (offerfester), der markerede, at vi indledte vinterhalvåret i pagt med de begyndende mørke og kolde midtvinternætter. I gamle dage var gæs noget man havde på landet og som bønderne solgte. Gæs var ikke noget bønderne selv spiste med adelen godsejere og herrefolket. Gæs var noget bønderne betalte til herremanden som en slag skat. Senere i 1800-tallet begyndte danskerne at spise gås til jul således som vi alle kender det fra Peters jul og fra sangen Sikken voldsom trængsel og alarm hvor vi synger Gåsestegen er til bageren sent. Gåsestegen juleaften var nu så absolut blevet et statussymbol. Men i dag er vi gået over til and i de danske hjem vi er blevet færre ved boret juleaften og familien splittet op i dine, mine og vores børn så jul er på vej ud med skylle vandet synd for familien er dog det bedste her Vi holder stor fest Mortens aften og jule aften ligeså.hos mig.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Råcreme
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Ovnstegte stegeben med...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk