Onsdag 12. December 2018
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Lammefilet med rosmarinsky
 Opskriften er særlig sund!

- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

250 g lammefilet
2 spk. citron, saft
1 tsk. salt
½ tsk. peber, sort
½ tsk. rosmarin
12 spk. olie, raps
1 dl hvidvin, tør
1½ dl fløde, 18% madlavning
lidt salt
lidt peber, sort
4 stk. rødbede (rå)
2 spk. olie, raps
1 spk. sennup,dijon,honning
lidt salt
lidt peber, sort
1 dl persille,bredbladet
1 kg kartofler, samsø
2 spk. olie, raps
2 spk. salt, groft
2-3 spk. mynte,frisk
1-2 tsk. citron, skal (revet)
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
0 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Salaten:
Sæt rødbedderne overi koldt vand tilsat lidt salt og kog dem møre.
Gnid skraæden af og kom dem i koldt vand så den kan køle af.
Skær rødbederne i stave.
Rør olie og sennep sammen.
Smag til med salt og peber.
Lad dem trække i minst 1 time og drys dem med fint hakke persille lige før serveringen.
Kød:
Rørcitronsaft og salt, peber og rosmarin sammen og gnid lammefileterne godt ind i marinaden.
Lad dem trække i ½ time.
Kartofler:
Skruppes og koges i 10 minutter i vand.
Hæld vandetfra og lad dem dampe tørre.
Vend dem med olien og hæld dem ud på bradepande.
Drys fint hakket citronskal, hakket mynte og groft salt over og sæt dem i ovnen alt efter størrelse i 20-30 minutter ved 200°.
Kødet:
Duppet tørt.
Brunes på stegepande i olie på alle sider i 2 minutter.
Læg den ibradepanden på bagepapir og lad den stege med i 12-15 minutter alt efter hvor rød du ønsker kødet.
Tag den ud og lad den hvile kom kødsaften fra bagepapiret op på stegepanden og kog den af med hvidvinen.
Lad den koge lidt ind og tilsæt så flødensammen med rosmarinen og lidt salt og peber.
Lad den koge lidt og smag til.
Si saucen og server den til lammefileterne samt de ovnstegte kartofler og rødbedesalaten drysset med persille.

Bemærkninger:

Server den samme hvidvin som blev brugt til saucen eller en halvtør hvidvin til. Øl kan også bruges men den skal være lidt let.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Sprængt and med peberr...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2018 MTS / MTServer.dk