Søndag 25. Juni 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Marineret lammekølle med karry og æblesauce
 Opskriften er særlig sund!

- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

1 stk. lammekølle
lidt salt
lidt peber, sort
5 dl crème fraîche 9%
2 fed hvidløg, knust
1 spk. olie, oliven
2 tsk. karry, stærk
150 g løg,skalotte
2 spk. smør (saltet)
2 spk. citron, saft
500 g æble
1 1/2 dl æblemost
1 lidt rosiner
1 spk. kokosmel
2 spk. mandler,flækkede
2 spk. æble-eddike
lidt kanel,stødt
3 dl ris (basmati)
6 dl vand
lidt salt
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
1 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Gnid lammekøllen med salt og peber.
Bland 2 spsk creme fraiche, knust hvidløg, oliven olie og ½ tsk. karry og fordel massen over kødet stil det køligt 1 time.
Hak skalotteløgene, svits dem i lidt smør og drys karry over.
Tilsæt resten af creme fraichen og lad det snurre på lav varme i 10 minutter.
Krydr med salt og peber og afkøles.
Æblerne skrælles, deles og kernehus fjernes.
Kog æblerne i mosten tilsæt rosiner og kokosmelet.
Kog indtil saucen har en blød konsistens.
Smag til med salt og peber. kanel og æble-eddike og lad det afkøle.
Lammekøllen sættes på en bageplade med stegerist.
Steges ved 225C. i 15 minutter derefter sænkes varmen til 180C. i 1 time.
Kog risene.
Stegen skal hvile i 15 minutter inden den skæres.
Rist mandemflagerne på en tør pande skal kun lige tage farve.
Drysses over æblesaucen.
Servere:
Lammekøllen med æblesauce og løse ris samt en grøn salat.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Råcreme
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Ovnstegte stegeben med...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk