Fredag 18. August 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Forloren Pindsvin


- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

500 g kalv/flæsk (10-12%)
100 g kartofler,kogt
1 stk. æg
150 g løg
1 tsk. salt
1 lidt peber, sort
1 dl vand
5 spk. rasp, brød
150 g cocktail pølser
700 g kartofler, samsø
40 g ribsgele
1 stk. bouillon, klar, tør
4 dl vand
2 tsk. maizena mel
1 spk. vand
lidt kulør
lidt salt
lidt peber, hvid
lidt sukker
400 g salat,blandet
olie, raps
paprika
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(10) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
75 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Tænd ovnen og indstil den på 225C.
Skræl kartoflerne og snit halvt igennemen.
Sæt dem i et fad og bag dem i ovnen.
Husk at der skal være plads til et fad mere.
Pensel med lidt olie under vejs og 10 minutter før de er færdige drysses med paprika.
Mos de kogte kartofler og ælt den ind i kødet.
Tilsæt salt og peber .
Dernæst æg, hakket løg og rasp.
Til sidst 1 dl. vand og ælt godt igennemen.
Form farsen til en kugle, spids den lidt i den ene ende.
Skær en cocktail pølse igennemen, sæt dem som øre.
Sæt nu resten af cocktail pølserne rundt omkring.
Dæmp varmen til 160°C.
Sæt kødet i ovnen, lad den stege i 20 minutter.
Imens koges vandet op og bouillonterningen tilsættes.
Saucen jævnes og tilsæt kulør, salt, peber, og gelé /sukker.
Hæld saucen over pindsvinet og lad den stege yderligere 30 minutter.
Serveres med hasselback kartofler og saucen samt ribsgele og blandet salat.

Bemærkninger:

Da jeg var under uddannelse var pengene små og en jul rakte de ikke til julemad. Jeg spurte så min datter om hun ikke syntes at det ville være sjovt at få forloren pindsvin i steden for flæskesteg, jo det ville hun gerne bare der var ris a la mande med en lille gave til den der fik mandlen. Jo det kunne jeg godt love. Min datter fortalte så alle i skolen at hun bare skulle have forloren pindsvin og de andre børn fortalte det hjemme og ville også have det. Det resultere i at jeg havde 10 forelter i telefonen for at spørge hvad det dog var for en for dem ukendt ret jeg lavede juleaften. Jeg måtte i gang med at forklare og alle grinede og ville prøve det en dag mellem jul og nytår for det var da en sjov ide.Der var selvfølgelig også nogle som blev foravet over at jeg ville snyde mit barn for nået så dansk som and/flæskesteg men min datter følte ikke at hun blev snydt det er stadigvæk en fast ret dog i dag mellen jul og nytår da pengene er blevet lidt større. Så min tanke var at hvis det er småt med pengene så tænk anderledes og få en god dag uden bekymringer omkring penge og traditioner dem skaber du selv og de er holdbare hvis du vil.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Råcreme
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Ovnstegte stegeben med...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk