Fredag 16. November 2018
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Mager forloren hare
 Opskriften er særlig sund! Opskriften er ekstra billig!

- til 6 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

500 g kalv/flæsk (10-12%)
200 g kartofler,kogt
1 stk. æg
150 g løg
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber, sort
1 dl vand
8 spk. rasp, brød
6 skv. bacon, rå, skiver
4 dl vand
1 stk. bouillon, grønsags, tør
2 tsk. maizena mel
1 spk. vand
1 kg kartofler, alm.
20 g ribsgele
500 g gulerødder
1/2 dl citron, saft
2 spk. sukker
lidt kulør
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
0 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Kartoflerne moses med en gaffel og røres i kødet med salt, peber, hakkedt løg og rasp samt æg og vand.
Formes til et brød og kommes i en ovnfast fad eller lille bradepande.
Backonen lægges over og fadet sættes i ovnen ved 225° i 15 minutter.
Dæmp varmen til 160° og hæld vand ved og bag yderligt i 45 minutter.
Kartoflerne skralles og koge i let saltede vand således at de er færdig samtidig med kødet.
Gulerødderne skralles og rives drysses med sukker og citronsaft.
Hæld skyen fra haren og jævn med maizenamelet og farv med kulør smag til med salt, peber og ribsgelé/ sukker eller ribssaft.
Servere haren med kogte hvide kartofler og brun sovs ribsgelé og gulerodsråkost.

Bemærkninger:

Du kan find andre varisoner på dette tema det er lidt egnsbestent forstået på den måde at lidt feder opskrifter kommer fra områder hvor der var flere penge blandt bønder og herrefolk så man kunne tillade sig at fråse med spæk og røget kødvare i ferskkød produkter. Men om det ene smager beder en den anden må du selv afgøre. Som forslag til grønsager til vil jeg forslå revet gulerods råkost eller gulerod/hvidkålssalat.Se under Mormors hjemmelavede forloren hare eller forloren hare


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Sprængt and med peberr...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2018 MTS / MTServer.dk