Lørdag 16. December 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Juleaften (24/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Dittes Gulerodsboller
 Opskriften er særlig sund! Opskriften er ekstra billig! Opskriften er vegetarisk!

- til 24 stk.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

4 dl vand
50 g gær, rå
1/2 tsk. salt
2 spk. sukker
100 g solsikkefrø
50 g hørfrø
25 g sesamfrø
250 g gulerødder,revet
750 g mel, hvede

Glasur el.lign.:

1 stk. æg,pensling
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(10) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
21 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10


Billede af Dittes Gulerodsboller - klik for at se billedet i fuld størrelse (nyt vindue)

Fremgangsmåde:

Først måler man alle de ingredienser af som man skal bruge, og river gulerødderne.
Så hælder man det lune vand op i en skål og smuler gæren deri.
Salt, sukker, frø og kerner i og blandes godt.
Dernæst kommes melet i lidt efter lidt, indtil dejen har den ønskede konsistens.
Så æltes dejen igennem og sættes til hævning i skålen, med et fugtigt klæde over i 30 min.

Da bankes dejen sammen og formes til 24 boller.
De stilles til hævning yderligere 15 min.

Bollerne pensles med æg inden de skal i ovnen i 15 min ved 225 grader.
Lad dem stå og afkøle i 5 min. inden servering.

OBS.
Er velegnet til nedfrysning.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Råcreme
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Mormor Winnies Nougath...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk