Torsdag 21. November 2024 |
Næste mærkedag: Lucia Dag (13/12) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Skinken lægges i en gryde og derhældes koldt vand på så den dækker. Bring gryden i kog og skum. Tilsæt derpå løg, gulerod, persille, laurbærblad og nelliker og lad skinken småkoges under låg (i 20 minutter pr. 500 g.+ 20 minutter ekstra.) ca. 2.5 time. Lad den trække i kogevandet til den er lunkent. Lad den dryppe af og skær det overskydene fedt fra. Glasering: Rør 4spsk. fintmarmelade og lime saft sammen i en lille gryde. Rør senneppulveret i og bring det i kog. Lad det småkoge i 2-3 minutter under omrøring. Kom skinken i et ovnfast fad. Smør det på skinlen. Skær limefrugterne og kumquart i tynde skiver og plaser dem i glasuren og pensel resten af marmeladen på.Sæt nu skinken i ovnen ved 200° i 15-20 minutter. Citrusfrugterne må ikke blive brændte. Server skinken lun eller kold efter eget valg. Grønlangkålen: Lad kålen tø op. Smelt smøret i en stor gryde og tilsæt melet under omrøring. Spæd op med fløden til det har en passende konsistens. Vend så grønkålen i og varm godt igennemen. Smag til med salt, peber og sukker samt revet muskatnød. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |