Torsdag 21. November 2024
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Citrus-glaseret skinke med grønlangkål


- til 12 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

2 1/2 kg skinke,letsaltet
100 g løg
100 g gulerødder
3 stk. persillekviste
2 stk. lauerbærblad
6 stk. nelliker
1 1/2 kg grønkål,hakket
50 g smør (saltet)
2 spk. mel, hvede
4 dl fløde, piske (38%)
lidt sukker
lidt muskatnød,revet
lidt salt
lidt peber, sort

Glasur el.lign.:

6 spk. marmelade, appelsin
1 spk. limesaft
2 tsk. sennup,pulver
3 stk. kumquats
3 stk. lime
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
2 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Skinken lægges i en gryde og derhældes koldt vand på så den dækker.
Bring gryden i kog og skum.
Tilsæt derpå løg, gulerod, persille, laurbærblad og nelliker og lad skinken småkoges under låg (i 20 minutter pr. 500 g.+ 20 minutter ekstra.) ca. 2.5 time.
Lad den trække i kogevandet til den er lunkent.
Lad den dryppe af og skær det overskydene fedt fra.
Glasering:
Rør 4spsk. fintmarmelade og lime saft sammen i en lille gryde.
Rør senneppulveret i og bring det i kog.
Lad det småkoge i 2-3 minutter under omrøring.
Kom skinken i et ovnfast fad.
Smør det på skinlen.
Skær limefrugterne og kumquart i tynde skiver og plaser dem i glasuren og pensel resten af marmeladen på.Sæt nu skinken i ovnen ved 200° i 15-20 minutter.
Citrusfrugterne må ikke blive brændte.
Server skinken lun eller kold efter eget valg.
Grønlangkålen:
Lad kålen tø op.
Smelt smøret i en stor gryde og tilsæt melet under omrøring.
Spæd op med fløden til det har en passende konsistens.
Vend så grønkålen i og varm godt igennemen.
Smag til med salt, peber og sukker samt revet muskatnød.



Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Sprængt and med peberr...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2024 MTS / MTServer.dk