Lørdag 24. Juni 2017
I dag: Skt. Hans Dag
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Kalvesteg med hvidløgskomopt og julesalat


- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

900 g kalv, tykstegsfilet
lidt salt
lidt peber, sort
3 spk. olie, raps
600 g kartofler, samsø
4 stk. julesalat
100 g smør (saltet)
1 stk. citron, rå
1 stk. hvidløg, rå
3 spk. olie, raps
1 bdt. brøndkarse
1 dl havsalt
2 dl krydderurter
lidt persille
lidt løvstikke
lidt kørvel
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(4) Rating blokRating blokRating blokRating blok
2 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Brun kalvestegen på en pande i lidt olie.
Brun på allesider og krydr med lidr salt og peber.
Lægstegen i et ildfast fad og sæt den i ovnen ved 200° i 20 minutter.
Hvidkøget pilles og kommes i en gryde med kogende vand i et minut.
Afdryppes og lægges i et ildfast fad og vendes i lidt olie
krydres med lidt salt og peber og bages i ovnen til de er gyldne.
Afkøles og blandes med groft hakket brøndkarse.
Finhak krudderurter af fx. persille, køvstilk og kørvel.
Bland det i havsaltet og server det til kartoflerne.
Stegen tages ud efter de 20 minutter og hviler 10 minutter unde et stykke staniol så det ikke bliver koldt.
Kartoflerne koges i let saltet vand og pille eller spisen med skral alt efter temperment og årstid.
stegen sættes ind efter 10 minutter hvilen og steges yderligt i 10 minutter derefter hviler den til den udskærres under staniol oghviskestykke så den ikke bliver kold.
Blancher julesalaten kort i kogevandet hvor hvidløgene harkogt dryppes af.
Skær halvdelen af citronen i meget tynde skiver.
Smelt smør i en gryde og tilsæt saft af den anden halvdel af citronen og skiverne.
Vend citronskiverne i det smeltede smør.
Tag gryden af varmen.
Salaten anrettes med smeltetsmørog citronskiverne over.
Anret nu det udskåret kød ogbrønkarsen på fad og kartoflerne med krydderurtesalt.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Råcreme
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Ovnstegte stegeben med...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk