Fredag 16. November 2018
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Oksefilet med auberginer


- til 7 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

1 1/2 kg okse, tykstegfilet
lidt salt
lidt peber, sort
1 1/2 kg aubergine
lidt salt
2 spk. olie, raps
3 fed hvidløg, rå
2 1/2 kg kartofler, asparges
1 bdt. mynte
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(8) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
1 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 250°.
Læg stegen på rist over en bradepande der passer i størrelse til stegen.
Brun den ca. 10 minutter eller til fedtkanten er gylden.
Tag stegen ud af ovnen, dæmp varmen til 150°.
Gnig stegen med salt og peber ogstil et stegetermometer i den.
Sæt atter stegen i ovnen til stegetermometret viser 57-62°afhængig af hvo rødt stegen ønskes.
Det tager 1½ time alt afhængig af kødet tykkelse.
Skær auberginerne i skiver og drys dem med salt.
Lad dem stå en halv time tid.
Tagstegen ud af ovnen og lad den stå tildækket i 15-20 minutter eller længere.
Skyldauberginerne og dup dem af med køkkenrulle så de ikke er så våde.
Skræl og kog kartoflerne med det halve bundt mynte.
Hak resten, til at drysse over kartoflerne, lige før serveringen.
Steg dem i olie med knusthvidløg til de falder sammen.
Skær oksefilen i skiver og server den med de stegte auberginer og kogte kartofler med mynte er der lidt sky fra stegen så server den til.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Sprængt and med peberr...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2018 MTS / MTServer.dk