Fredag 16. November 2018
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Oksetykkam som vildt


- til 6 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

1 1/2 kg okse, tykkam
6 skv. bacon, rå, skiver
10 g smør (saltet)
3 dl vand
lidt salt
lidt peber, sort
1 bdt. krydderurter
1 tsk. rosmarin
4 spk. maizena mel
1 spk. ost, blå-/hvidskimmel 70+
2 spk. ribsgele
150 g løg
20 g smør (saltet)
500 g champignon
300 g ærter (dybfrost)
lidt salt
lidt peber, sort
2 kg kartofler, røde
100 g tranebær,rå
50 g sukker
3 spk. vand
4 spk. persille
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(9) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
9 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Kom tranebærne i en gryde tilsæt sukker og 3 spsk. vand.
Kog det op, lad det koge i 5 minutter.
Kom det i en pæn skål og sæt det til afkøling.
Snør baconskiverne rundt om stegen og bind efter med kødtråd.
Brun tykkammen i en gryde og hæld vand ved.
Drys med lidt salt, peber, rosmarin og kom krydderbundtet ved.( selleritop, persille og lauerbærblad)
Lad stegen små stege i gryden i 1-1½ time.
Vend den en enkel gang unde vejs.
Tag stegen op når den er mør,
Dæk den til imens tilberedes resten af retten.
Jævn stegeskyen og smag den til med skimmelosten og ribsgelen.
Svits løgterningerne i smør.
Kon fint snittede champignon i.
Lad det små snurre et par minutter,
Kom ærterne i og drys med lidt salt og peber.
Skær stegen for og anret den sammen med ærte-champignon blandningen.
Server med kogte kartofler drysset med persille og den veltilsmagte sauce samt tranebærkompot.

N.B. Lidt fløde i saucen vil give en meget fin afrundning af smagen.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Sprængt and med peberr...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2018 MTS / MTServer.dk