Lørdag 21. Oktober 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Appelsin-chokoladekage
 Opskriften er særlig sund! Opskriften er ekstra billig! Opskriften er vegetarisk!

- til 12 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

125 g rødbede (rå)
125 g gulerødder
3 stk. appelsin, rå
150 g smør (saltet)
150 g farin
200 g sukker
4 stk. æg
350 g mel, hvede
50 g cacao, pulver
2 tsk. bagepulver
100 g kokosmel
1 tsk. salt

Glasur el.lign.:

200 g chokolade,mørk/70%
100 g smør (saltet)
50 g flormelis (sukker)
2 tsk. appelsin, skal, reven
stk. appelsin, rå
3 spk. sukker
1 stk. bagepapir
4 dl fløde, piske (38%)
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(8) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
5 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180°.
Skræl og riv rødbederne og gulerødderne meget fint.
Riv appelsinskalen fra de 3 fint.
Skær frugtkødet i små stykker af de 3.
Pisk smør, farin, sukker og revet appelsinskal cremet (- 2 tsk som skal bruges til glasuren).
Pisk et æg i af gangen.
Sigt mel, cacao-pulver og bagepulver og vend det i æggemassen.
Tilsæt kokosmel og salt.
Vend de fint revet rodfrugter og appelsinstykkerne i.
Fordel dejen i to godt smurte springforme 22 cm. i diameter.
Sæt den i ovnen bag dem 1 time, prøv med en tandstik om den er færdige, eller skal de have lidt mere.
Tag kagerne ud og lad dem afkøle på rist.
Pynt:
Snit de 2 appelsiner i fine tynde skiver.
Halver dem.
Læg dem på bagepapir drys dem med de 3 spsk. sukker.
Sæt dem i ovnen dæmp varmen og lad dem tørre ved 75° i 1 timer.
Vend dem om og tør dem yderligt 1 time.
Glasur:
Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad.
Pisk smør, flormelis og de 2 tsk. appelsinskal i den smeltede chokolade.
Læg den ene bund på kagefadet og kom et lag chokoladeglasur på.
Læg den anden bund oven på og kom resten af glasuren øverst og lidt ned af siderne.
Pynt:
Tag de tørret, halverede appelsinskiver og pynt kagen med dem og evt lidt citronmelise.
Server kagen til kaffe eller hot cacao, med let pisket flødeskum.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Råcreme
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Ovnstegte stegeben med...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk