Fredag 18. August 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Kalvekødsgryde
 Opskriften er særlig sund!

- til 8 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

1 kg kalv, bov
300 g løg
50 g smør (saltet)
2 dl hvidvin, medium
200 stk. bouillon, klar, tør
4 dl vand
lidt salt
lidt peber, sort
1 tsk. timian
200 g baby karotter (gulerodder)
2 dl fløde 13%
250 g ærter (dybfrost)
250 g majs, løse, dåse
1,5 kg kartofler, bage
2 dl mælk 0,5%
2 spk. smør (saltet)
lidt salt
lidt peber, hvid
3 spk. persille
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
0 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og sæt dem over i koldt vand og kog dem møre uden salt.
Skær kalvekødet ud i mundrette stykker.
Pil løgene og hak den i tern.
Smelt smørret i en gryde og svits kødet heri.
Tilsæt løgene og kom boulionterningerne ved.
Hæld hvidvin,vand og salt, peber og timian og lad retten småsimmre i 40 minutter.
Tilæt nu de små baby karotter (gulerodder),majs og ærter og tilsæt også fløden.
Lad retten koge op og jævn den evt. med lidt maizena udrørt i koldt vand om man syntes at saucen er for tynd.
Sæt mælken over at koge til kartoffelmosen og hæld vandet fra kartoflerne gem evt. lidt hvis mosen kan bære mere væske en de 2 dl. mælk.
Mos kartoflerne og tilsæt den kogen mælk og smøret samtsalt og peber.
Rør den godt igennemen med elpiskeren tilsæt evt. lidt af kogevandet om der er behov.
Smag kødet til med salt og peber.
Hak persillen og anret mosen i serveringsskål, drys den over kartoffelmosen, anret også kalvekødsgryderetten i skål og server den ligeså.
Velbekommen.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Råcreme
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Ovnstegte stegeben med...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk