Torsdag 24. August 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Mandeltærte
 Opskriften er vegetarisk!

- til 10 pers.

Du skal bruge:

125 g mel, hvede
100 g smør (saltet)
40 g sukker
1 stk. æggeblomme
lidt smør (saltet)
175 g mandler,hele
4 stk. æggehvider
200 g sukker
1-2 spk. Rom,mørk
500 g kirsebær, syltede
1 stk. lime
5 stk. husblas/gelatine

Glasur el.lign.:

10 stk. ananaskirsebær, rå
5 dl creme fraiche 38%
lidt vaniliesukker
150 g pistaciekerner
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
0 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Bund:
smuldr mel, smør og sukker sammen og saml dejen med æggeblommen.
Lad dejen hvile koldt en ½ time tid og rul den derpå tyndt ud.
Smør en tærteform med smør og læg dejen i.
Forbag bunden ved 200° i 6-7 minutter.
Mal mandlerne til mel.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk sukkeret i tilsæt rom og vend mandelmelet i.
Kom dejen i tærteformen og bag den yderlig i 12-13 minutter.
Lad kagen køle helt af inden næste tiltag.
Sæt husblasen i blød i koldt vand.
Si bærrene fra og hak dem fint.
Kom dem tilbage og varm dem op.
Knug husblasen fri for vand og kom den i kirsebærsaucen.
Tilsæt revet limeskal og saften fra limen.
Lad det køle af og kom den halvstive kirsebærsauce øverst på mandelkagen.
Sæt den koldt til den er helt stiv.
Pyntes med ananaskirsebær.
Rør creme fraichen med vaniliesukkeret og hakket pistaciekerner.
Server kagen med cremen.

Bemærkninger:

Hvis man vil kan man bruge kagen hellig tre kongers aften og så gemme en hel mandel i kagen. Husk så at have. Kongekroner og gave til den heldige finder. Velbekommen og god fest.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Råcreme
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Ovnstegte stegeben med...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk