Fredag 15. December 2017
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Juleaften (24/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Mormor`s smørkage
 Opskriften er ekstra billig! Opskriften er vegetarisk!

- til 8 stk.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

30 g gær, rå
1,5 dl mælk 0,5%
1 stk. æg
1 spk. sukker
lidt salt
1 tsk. kardemomme
250 g mel, hvede
150 g smør (saltet)
2 stk. æggeblomme
2 spk. sukker
1 spk. maizena mel
2 tsk. vanilie
2,5 dl fløde,9%
50 g rosiner
3-4 spk. Sukat
3-4 spk. appelsin, skal, syltede
50 g hasselnødder

Glasur el.lign.:

5 spk. flormelis (sukker)
2 spk. Rom,mørk
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(8) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
2 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

BEGYND MED CREMEN:
Æggeblommer 2 spsk sukker røres sammen og maizenamelet piskes i.
Tilsæt vanillesukker.
Kog fløden op i en gryde og tilsæt den.
Kom det tilbage i gryden og pisk til det bliver cremet uden at det koger.
Kom cremen i skålen.
Lad cremen afkøle.
DEJEN:
Udrør gæren i mælken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og mel.
Hvis dejen klistre skal der tilsættes lidt mere mel.
Rul dejen ud til en firkant og fordel smørret på 2/3 dele af dejen og læg den 1/3 del ind over smørret og resten oven på.
Rul dejen ud igen og fold igen gentages igen.
Læg dejen koldt i en halv time.
Tag en 1/3 del af dejen og rul den ud til en cirkel som passer til springformen med lidt kandt.
Rul resten af dejen ud til en firkant.
Smør kagecremen ud over dejen og drys sukat og appelsinskal samt de hakkede nødder og rosinerne ligeså.
Rul dejen sammen som til snegle og skær den i 9 skiver.
Sær en i midten og fordel resten rundt om.
Sæt kagen til hævning i 30 minutter og bag den så ved 225° i 30 minutter.
Lad den afkøle inden glasuren som er rørt med rom kommes på.


Bemærkninger:

Denne kage kan også laves som portions bagte kager der vil da blive 9-10 stykker. Sæt kagepapirsforme i tærteforme og stil bunden ud med et glas og sæt så en snegl i hver form efterhæves i 30 minutter men bages da kun i 10 minutter ved samme temperatur. Glaseres når kagerne er afkølet.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Råcreme
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Mormor Winnies Nougath...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk