Onsdag 12. December 2018
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Oksekød med kartoffellåg


- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

400 g okse, klump
1 spk. olie, raps
3 dl æblemost
2 dl vand
1 tsk. timian
400 g porre
150 g persillerod
2 stk. æble
1-2 spk. maizena mel
3 spk. vand
lidt salt
lidt peber, sort
1 kg kartofler, alm.
2 dl mælk 0,5%
2-3 spk. smør (saltet)
50 g oliven, sorte
lidt salt
lidt peber, sort
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
0 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Skral kartoflerne og sæt dem over at koge.
Skær kødet i tern og svits kødet i olien i en stor gryde.
Kom æblemosten, vand og timian ved.
Bring det i kog og lad det koge ved svag varme i 45 minutter.
Smag til med salt og peber.
Vask, skyl, samt snit porrene i skiver og persilleroden i tern.
Æblerne skrales og ternes ligeså.
Tilbered mosen:
Varm mælken op og rør den i kartofflerne sammen med smør.
Tilsæt de sorte oliven og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°.
Tilsæt nu porre, persillerod og æbler og kom det hele i et ovnfast fad hvor der er plas til kartoffelmosen øverst.
Sæt retten i ovnen i 20 minutter.
Servers rygene varmt direkte fra fad på bordet.
Server evt. en gulerodsråkost til.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Sprængt and med peberr...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2018 MTS / MTServer.dk