Lørdag 24. Juni 2017
I dag: Skt. Hans Dag
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Skriv i gæstebogen
Dyresteaks med skovsauce


- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

4 (800-1000g) stk. kronhjort/dådyr
lidt peber, hvid
3-4 stk. enebær
3 spk. smør (saltet)
lidt salt
250 g svampe
2-3 stk. løg,skalotte
1 stk. bouillon,vildt
3 dl vand
2 dl rødvin
2 dl fløde 13%
lidt kulør
1 spk. maizena mel
2 spk. persille
1 kg kartofler, bage
3 stk. æble
1 tsk. timian
2 spk. smør (saltet)
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
0 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Start med at vaske bagekartoflerne og skær dem ud til grove fritter.
Kom lidt olie i en frostpose og ryst kartoflerne deri sammen med salt og timian.
Hæld fritterne ud på et stykke bagepapir ig sæt dette på en bageplade og kom dem i ovnen ved 200° i 45 minutter eller til de er gyldne og gennemen stegte.
Bank steakene let ud med håndroden og drys dem med peber og knust enebær.
Brun dem i lidt smør på en pande på begge sider, drys dem med salt skru ned for varmen og steg dem færdig som de nu ønsker.
Tag dem op og hold dem varme.
Del æblerne og fjern kernehus skær dem i både og steg dem i smør til de er møre 4-6 minutter.
Hold dem varme.
Snit svampene lidt groft og svits dem på panden.
Hak skalotteløgene fint og kom dem på.
Tilsæt vand, bouillonterningen, vin og fløde og kog saucen igennemen.
Jævn den med maizena melet og kom kulør ved.
Smag til med salt og peber.
Tilsæt til sidst hakket persille.
Server steakene med grov fritter stegte æbler og skovsauce til.

Bemærkninger:

Hvis man nu ikke kan lide eller ikke har muglighed for at få kronhjort/dådyr kan kalvekød bruges i steden for.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Råcreme
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Ovnstegte stegeben med...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2017 MTS / MTServer.dk