Fredag 16. November 2018
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Sprængt oksebryst med peberrodsauce


- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

600 g okse, tyndbryst
5 stk. peber,sort hele korn
1 stk. lauerbærblad
300 g gulerødder
1 stk. pastinak,frisk
100 g selleri
400 g kartofler, alm.
2 dl fløde, piske (38%)
2-3 spk. peberrod,rever
lidt salt
lidt peber, hvid
lidt eddike
lidt sukker

Glasur el.lign.:

200 g salt
2 spk. sukker
1 l vand
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(10) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
10 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Tag kødet op af saltlagen Eller det færdig købte springte bryst og kom det i en gryde.
Kom vand på så det lige dækker.
Bring det i kog og fjern skummet.
Tilsæt peberkorn og lauerbærblad og lad detkoge undet låg til kødet er mørt 1-1½ time.
skræl kartofler, gulerodder, pastinak, rodselelleri.
Skærdem lidt groft ud og tilsæt dem til kødet 10-15 minutter før kødet er kogt færdig.
Tag kødet op og hold det varmt.
Sauce:
Si 5-6 dl. kogelage og kog den ind til det halve.
Gem resten af kogelagen den kan bruges til sauce andre dage eller til spagettisauce.
Tilsæt piskefløden og kog den igennemen tilsæt revet peberrod.
smag til med salt, hvid peber og evt lidt sukker og eddike.
Kan undlades og man ikke kan lide sur-sød sauce.
Skær kødet i tynde skiver og server grønsager og kartoflerne til samt peberrodsaucen.

Bemærkninger:

Metoden til at lave sprængt oksebryst er: 600g oksebryst, 2oog salt og 2spsk. sukker pr. l. vand. Kom vand, salt og sukker op i en gryde og kog det op. Lad det afkøle helt. Læg kødet i en skål og hæld saltlagen hend over kødet. Sæt det koldt i køleskabet natten over.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Sprængt and med peberr...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2018 MTS / MTServer.dk