Onsdag 12. December 2018
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Lucia Dag (13/12)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Rødvinsmarineret oksesteg


- til 6 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

2 dl rødvin
2 spk. olie, oliven
1 stk. blegselleri,stilke
1 stk. gulerødder
5 stk. løg,skalotte
2 fed hvidløg, knust
1 tsk. timian
5 stk. peber,sort hele korn
1200-1500 g okse, klump
400 g gulerødder
3 fed hvidløg, knust
1 tsk. timian
150 g bacon, rå, skiver
marinaden
1 ds. tomat, hakket, konserves
20 stk. oliven, sorte
1 kg rosenkål,frost
2 kg kartofler, alm.
4 dl mælk 0,5%
4.-6 spk. smør (saltet)
lidt salt
lidt peber, hvid
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(0)
1 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Lav marinaden af. rødvinen,olien, blansellerien skåret i tynde skiver, 1 gullerod, hakket skalotteløg, 2 knuste fed hvidløg, 1 tsk. timianog knust peberkorn.
Kom det i en frostpose og læg kødet ned og luk for det.
Læg det koldt i køleskabet.
Husk at vend posen en gang i melemen de næste 8 timer.
Tag kødet op og tør det med lidt køkkenrulle.
Læg det i et ovnfast fad og drys med salt og peber.
Kom bacon over kødet og si marinaden og kom den vad.
Skræl 400 g gulerod skær dem i skiver samt knus hvidløg, timian.
Læg staniol over og sæt det i ovnen ved 160° i 2 timer.
Skræl kartifler og kog dem møre.
Tilsæt en ds. hakkede tomater og sorte oliven og sæt stegen tilbage uden staniol og steg den yderlig i 45 minutter.
Sæt rosenkålene ove at koge ca. 10-12 minutter.
Lav mosen meden vi venter på stegen.
Husk at mælken skal være varm eller bliver mosen sej og trals.
Tag skyen fra kødet (kan sies) og jævn evt. med lidt maizena mel udrørt i koldt vand, tilsæt evt kulør om man ikke kan lide farven.
Skær køde i tynde skiver og server mos og kogte rosenkål til samt saucen.


Bemærkninger:

Der kan altid varieres med grønsagerne, om man ikke kan lide rosenkål. Men det er en sund spise og en dansk grønsag, som desvære ikke værsættes nok.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Roastbeef, ovnstegt
Sprængt and med peberr...


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2018 MTS / MTServer.dk